Min handlekurv 0
Kjøp Generisk Cipro i Norge - Effektivt Antibiotikum (Ciprofloxacin)

Kjøp Generisk Cipro i Norge - Effektivt Antibiotikum (Ciprofloxacin)

Cipro Generisk er en generisk versjon av det kjente legemidlet Ciprofloxacin. Dette legemidlet er en effektiv antibiotika som brukes til å behandle ulike bakterielle infeksjoner i kroppen, inkludert urinveisinfeksjoner, luftveisinfeksjoner og hudinfeksjoner. Cipro Generisk virker ved å hemme veksten av bakterier, og det kan hjelpe pasienter med å raskt lindre symptomer og bekjempe infeksjonene sine.

Aktiv ingrediens: Ciprofloxacin

 • Frakt 4-9 dager
 • Betalingsmåter
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering for bestillinger over 2307.57kr

Cipro Generisk

Produktnavn Cipro Generisk
Aktiv ingrediens Ciprofloxacin
Dosering 250 mg, 500 mg, 750 mg tabletter
Varighet Vanligvis 7-14 dager, avhengig av infeksjonens art
Effekter Antibakteriell, brukes til behandling av forskjellige bakterieinfeksjoner

Hva er Cipro Generisk?

Cipro Generisk er en bredspektret antibiotika som tilhører gruppen fluorkinoloner. Dens aktive ingrediens, ciprofloxacin, virker ved å hemme bakterienes DNA-gyrase, noe som fører til at bakteriene ikke kan formere seg og til slutt dør ut. Cipro Generisk er effektivt mot en rekke bakterieinfeksjoner, inkludert urinveisinfeksjoner, luftveisinfeksjoner og hudinfeksjoner.

Medisinen er tilgjengelig i flere doseringsformer, inkludert tabletter, øyedråper og injeksjonsvæske. Cipro Generisk er spesielt nyttig i behandlingen av infeksjoner forårsaket av bakterier som er resistente mot andre antibiotika, noe som gjør den til et viktig verktøy i kampen mot antibiotikaresistens.

Det er viktig å merke seg at Cipro Generisk bør brukes nøye, og det er kun foreskrevet av helsepersonell, da feil bruk kan føre til utvikling av resistente bakteriestammer.

Indikasjoner for Bruk av Cipro Generisk

Cipro Generisk er indikert for behandling av en rekke bakterielle infeksjoner. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, urinveisinfeksjoner, nedre luftveisinfeksjoner som bronkitt og lungebetennelse, hud- og bløtvevsinfeksjoner, og infeksjoner i mage-tarmkanalen som forårsaket av bestemte patogener.

Det brukes også til å forebygge og behandle infeksjoner hos pasienter med nedsatt immunforsvar, som de med cystisk fibrose eller de som har gjennomgått benmargstransplantasjon. Det er viktig at bruk av Cipro Generisk er basert på en nøyaktig diagnose og følsomhetstest for å sikre at det valgte antibiotika er effektivt mot den spesifikke infeksjonen.

Medisinen kan også brukes som profylakse mot visse typer reiseassosierte infeksjoner, inkludert reisediaré forårsaket av E. coli.

Hvordan Cipro Generisk Virker

Cipro Generisk virker ved å forstyrre bakterienes DNA-replikasjon og celledeling. Dette oppnås ved at ciprofloxacin, den aktive ingrediensen, hemmer et enzym kjent som DNA-gyrase, som er avgjørende for at bakterier kan kopiere og reparere sitt DNA. Ved å hindre dette enzymets funksjon, stopper Cipro Generisk effektivt veksten og spredningen av bakterier.

Denne mekanismen gjør Cipro Generisk til en av de mest effektive antibiotikaene mot en rekke gram-negative og noen gram-positive bakterier. Dens evne til raskt å penetrere inn i vev og kroppsvæsker bidrar også til dens effektivitet i behandling av infeksjoner i forskjellige deler av kroppen.

Likevel er det viktig å huske på at Cipro Generisk ikke er effektivt mot virusinfeksjoner, som forkjølelse eller influensa, og bør ikke brukes til å behandle disse tilstandene.

Dosering og Administrasjon

Doseringen av Cipro Generisk varierer avhengig av typen og alvorlighetsgraden av infeksjonen, pasientens alder, vekt og nyrefunksjon. For voksne pasienter kan doseringen variere fra 250 mg til 750 mg to ganger daglig. Behandlingsvarigheten er vanligvis mellom 7 til 14 dager, men kan forlenges ved alvorlige infeksjoner.

Det er viktig at Cipro Generisk tas på samme tidspunkt hver dag for å opprettholde en konstant konsentrasjon i kroppen. Medisinen kan tas med eller uten mat, men det anbefales å drikke rikelig med væske under behandlingen. Det er også viktig å fullføre hele behandlingsforløpet, selv om symptomene forsvinner, for å unngå risikoen for resistensutvikling.

Pasienter med nedsatt nyrefunksjon eller eldre pasienter kan kreve dosejustering. Det er viktig at slik justering skjer under tett medisinsk tilsyn.

Bivirkninger og Forholdsregler

Bivirkninger av Cipro Generisk kan inkludere, men er ikke begrenset til, kvalme, diaré, magesmerter, hodepine, og svimmelhet. Alvorlige bivirkninger som tendinitt, nerveskade, psykiske reaksjoner, og overfølsomhetsreaksjoner er sjeldne, men krever øyeblikkelig medisinsk oppmerksomhet.

Pasienter som tar Cipro Generisk bør unngå sterk sollys eller UV-stråling, da medisinen kan øke følsomheten for sollys og øke risikoen for solbrenthet. Det er også viktig å unngå bruk av Cipro Generisk hos pasienter med en historie med myasthenia gravis, da det kan forverre muskelsvakheten assosiert med denne tilstanden.

Langvarig eller gjentatt bruk av Cipro Generisk kan føre til oral eller vaginal candidiasis. Pasienter bør informere sin lege dersom de opplever symptomer som kløe, utflod, eller hvite flekker i munnen.

Cipro Generisk under Graviditet og Amming

Cipro Generisk er kategorisert som graviditetskategori C av FDA, noe som betyr at det bør brukes under graviditet kun hvis den potensielle fordelen rettferdiggjør risikoen for fosteret. Dyrestudier har vist at ciprofloxacin kan forårsake skade på fosteret. Derfor bør bruk av Cipro Generisk under graviditet unngås med mindre det er strengt nødvendig.

Det er ikke kjent om ciprofloxacin utskilles i morsmelk, men på grunn av potensialet for alvorlige bivirkninger hos spedbarn, bør ammende mødre enten avbryte medisinen eller slutte å amme mens de tar Cipro Generisk.

Gravide og ammende kvinner bør diskutere potensielle risikoer og fordeler med sin lege før de starter behandling med Cipro Generisk.

Interaksjoner med Andre Legemidler

Cipro Generisk kan samhandle med en rekke andre legemidler. Antacida som inneholder magnesium eller aluminium, samt sukralfat, jern- eller sinktilskudd, og kalsiumrike matvarer, kan redusere effektiviteten av Cipro Generisk. Disse produktene bør tas minst to timer før eller seks timer etter Cipro Generisk.

Samtidig bruk av Cipro Generisk og teofyllin kan øke konsentrasjonen av teofyllin i blodet, noe som kan øke risikoen for teofyllinrelaterte bivirkninger. Det er også viktig å overvåke blodnivåene av warfarin eller andre orale antikoagulantia, da Cipro Generisk kan forsterke effekten av disse legemidlene.

Legemidler som forlenger QT-intervallet, som visse antipsykotika og antidepressiva, bør brukes med forsiktighet hos pasienter som tar Cipro Generisk, på grunn av risikoen for alvorlige hjertearytmier.

Oppbevaring og Holdbarhet

Cipro Generisk bør oppbevares ved romtemperatur, unngå eksponering for fuktighet og direkte sollys. Det er viktig å holde medisinen utilgjengelig for barn.

Holdbarheten til Cipro Generisk er vanligvis to år fra produksjonsdatoen. Det er viktig å ikke bruke medisinen etter utløpsdatoen, da dette kan redusere effektiviteten og øke risikoen for bivirkninger.

Ubrukte eller utdaterte medisiner bør avhendes på en ansvarlig måte. Pasienter kan rådføre seg med sitt lokale apotek eller helsevesen for informasjon om trygg avhending av legemidler.

Pris og Tilgjengelighet i Norge

Prisen på Cipro Generisk kan variere avhengig av doseringsstyrke og pakningsstørrelse. Generelt er Cipro Generisk mer kostnadseffektivt enn merkevaren Cipro, men priser kan variere mellom forskjellige apoteker og online tilbydere.

Cipro Generisk er tilgjengelig på de fleste apoteker i Norge, både i fysiske butikker og på nett. Pasienter bør rådføre seg med sin lege eller apotek for å finne det mest hensiktsmessige kjøpsalternativet.

Det er også mulig å bestille Cipro Generisk gjennom godkjente nettapoteker, noe som kan tilby bekvemmeligheten av hjemlevering.

Bestill Cipro Generisk Online: Sikker og Enkel Prosess

Bestilling av Cipro Generisk online er en praktisk og ofte mer kostnadseffektiv måte å få tilgang til medisinen. Det er viktig å sikre at onlineapoteket er lisensiert og at det tilbyr ekte produkter.

Før bestilling, bør pasienter sikre at de har en gyldig resept fra en autorisert helsepersonell. Mange onlineapoteker tilbyr også konsultasjonstjenester hvor pasienter kan få resept basert på en online helsevurdering.

Det er viktig å være oppmerksom på personvernet og sikkerheten ved online transaksjoner, samt å forsikre seg om at personlige og medisinske opplysninger behandles konfidensielt.

FAQs

Hva er Cipro Generisk?

Cipro Generisk er en generisk versjon av det aktive legemiddelet ciprofloksacin. Det brukes til å behandle ulike bakterielle infeksjoner.

Hvordan skal jeg ta Cipro Generisk?

Du bør ta Cipro Generisk nøyaktig som legen din har foreskrevet. Vanligvis tas det med et glass vann, med eller uten mat, med jevne mellomrom gjennom dagen.

Hva er de vanligste bivirkningene?

Vanlige bivirkninger av Cipro Generisk kan inkludere kvalme, diaré, hodepine, og svimmelhet. Kontakt legen din dersom du opplever alvorlige eller uvanlige bivirkninger.

Kan jeg drikke alkohol mens jeg tar Cipro Generisk?

Det er best å unngå alkohol mens du tar Cipro Generisk, da det kan øke risikoen for visse bivirkninger. Spør legen din for råd.

Hvordan oppbevarer jeg Cipro Generisk?

Oppbevar Cipro Generisk ved romtemperatur, vekk fra direkte sollys og fuktighet. Hold det utilgjengelig for barn.

Ny anmeldelse

Nettsted
Leveranse
Pris / Opptreden
Anbefaling
CAPTCHA