Min handlekurv 0
Muskelavslappende legemidler: Baclofen 10mg, 25mg Bruk, bivirkninger og dosering. Pris i nettapotek. Generis

Muskelavslappende legemidler: Baclofen 10mg, 25mg Bruk, bivirkninger og dosering. Pris i nettapotek. Generis

Baclofen Generisk er et legemiddel som brukes til å behandle muskelspasmer og spasmer. Det virker ved å påvirke nervesystemet for å redusere overaktivitet i musklene, og kan hjelpe pasienter med å oppnå bedre kontroll over bevegelsene sine.

Aktiv ingrediens: Baclofen

 • Frakt 4-9 dager
 • Betalingsmåter
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering for bestillinger over 2307.57kr

Baclofen Generisk

Baclofen Generisk: En Omfattende Guide

ProduktnavnBaclofen Generisk
Aktive IngredienserBaclofen
DoseringSe instruksjoner
VarighetAvhenger av behandlingen
EffekterMuskelavslappende, smertelindrende

Hva er Baclofen Generisk?

Baclofen Generisk er en muskelavslappende og antispastisk medikament som brukes til behandling av skjelettmuskelkramper. Denne medisinen brukes ofte til å behandle symptomer forbundet med multippel sklerose, ryggmargskader og andre nevrologiske lidelser. Generisk Baclofen er en rimeligere versjon av merkenavnet Baclofen, men inneholder samme aktive ingrediens.

Medikamentet fungerer ved å undertrykke nerveaktivitet i ryggmargen, noe som bidrar til å redusere spenning og smerte i musklene. Baclofen Generisk er tilgjengelig i flere doseringsformer, inkludert tabletter og intratekal injeksjon, for å møte ulike pasientbehov.

Det er viktig for pasienter å forstå at selv om Baclofen Generisk kan lindre symptomer, kurerer det ikke den underliggende sykdommen. Langsiktig bruk og dosering bør diskuteres med en lege.

Indikasjoner for Bruk

Baclofen Generisk er primært indikert for behandling av spastisitet og muskelkramper som følge av nevrologiske lidelser som multippel sklerose og ryggmargskader. Det brukes også i behandling av muskelspasmer og smerte i forbindelse med sykdommer som cerebral parese og amyotrofisk lateralsklerose (ALS).

Dette medikamentet kan foreskrives som en del av en omfattende behandlingsplan som inkluderer fysioterapi og andre medikamenter. Det er viktig å merke seg at Baclofen Generisk ikke er en førstelinjebehandling for alle typer muskelspasmer og bør kun brukes etter råd fra en kvalifisert helsepersonell.

Mekanisme for Virkning

Baclofen Generisk virker ved å etterligne virkningen av GABA (gamma-aminosmørsyre), en nevrotransmitter i hjernen som er ansvarlig for å dempe nervesignalene som fører til spastisitet. Ved å binde seg til GABA-reseptorer, reduserer Baclofen aktiviteten av nerveceller i ryggmargen som er ansvarlige for å utløse muskelkramper.

Denne virkemekanismen bidrar til å avlaste symptomer som stivhet, smerte og ufrivillige muskelbevegelser. Resultatet er en forbedring i motorisk funksjon og en reduksjon i ubehag for pasienten.

Dosering og Administrasjon

Doseringen av Baclofen Generisk varierer avhengig av individuelle pasientbehov og respons på behandlingen. Vanligvis starter behandlingen med en lav dose som gradvis økes til optimal effekt oppnås.

Det er viktig å følge doseringsanvisningene nøye og ikke endre doseringen eller slutte brått uten å konsultere en lege. Overdosering kan føre til alvorlige bivirkninger.

Spesielle Instruksjoner

Baclofen Generisk bør brukes med forsiktighet hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon og hos eldre. Det er også viktig å overvåke for tegn på sentralnervøs depresjon, spesielt hos pasienter som tar andre medisiner som påvirker sentralnervesystemet.

Ved langvarig bruk bør doseringen reduseres gradvis for å unngå abstinenssymptomer. Pasienter bør også unngå aktiviteter som krever mental årvåkenhet, som bilkjøring, til de forstår hvordan Baclofen Generisk påvirker dem.

Bivirkninger

 • Trøtthet
 • Svimmelhet
 • Muskelvekhet
 • Hodepine
 • Kvalme
 • Forvirring

Bruksanbefalinger

Baclofen Generisk bør tas som foreskrevet av en lege. Det er viktig å diskutere alle eksisterende medisinske tilstander og medisiner med legen din før du starter behandlingen.

Medikamentet kan tas med eller uten mat, men det er best å ta det på samme tid hver dag for å opprettholde et jevnt nivå i blodet. Hvis en dose glemmes, bør den tas så snart som mulig, men ikke doble neste dose.

Bruksbegrensninger

Baclofen Generisk bør ikke brukes av personer med kjent overfølsomhet for Baclofen eller andre komponenter i medikamentet. Forsiktighet bør utvises hos pasienter med nyreproblemer, epilepsi, eller de som har hatt slag.

Graviditet og amming: Bruk av Baclofen Generisk under graviditet og amming bør bare vurderes hvis fordelene oppveier potensielle risikoer for fosteret eller barnet.

Interaksjon med Andre Legemidler

Baclofen Generisk kan samhandle med andre medikamenter, spesielt de som påvirker nervesystemet, som benzodiazepiner, opioider og alkohol. Det er viktig å informere legen din om alle medisiner du tar for å unngå potensielt farlige interaksjoner.

Bruk Under Graviditet og Amming

Gravide eller ammende kvinner bør bruke Baclofen Generisk med forsiktighet og kun under direkte tilsyn av en lege. Selv om det ikke er konklusive bevis på skade, bør risikoen vurderes nøye mot de potensielle fordelene med behandlingen.

FAQs for Baclofen Generisk

Hva er Baclofen Generisk?

Baclofen Generisk er en generisk versjon av legemidlet Baclofen. Det brukes vanligvis for å behandle muskelspasmer og muskelkramper.

Hvordan fungerer Baclofen Generisk?

Baclofen Generisk virker ved å påvirke nervesystemet for å redusere muskelspasmer og spenninger. Det fungerer ved å påvirke de nervecellene som er ansvarlige for muskelbevegelser.

Hvordan skal jeg ta Baclofen Generisk?

Du bør ta Baclofen Generisk nøyaktig som foreskrevet av legen din. Vanligvis tas det muntlig med et glass vann. Doseringen vil variere avhengig av dine spesifikke medisinske behov.

Hva er mulige bivirkninger av Baclofen Generisk?

Noen vanlige bivirkninger av Baclofen Generisk kan inkludere døsighet, svimmelhet, kvalme, og muskelsvakhet. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever alvorlige bivirkninger.

Kan jeg drikke alkohol mens jeg tar Baclofen Generisk?

Det anbefales vanligvis å unngå alkohol mens du tar Baclofen Generisk, da det kan forsterke noen av bivirkningene, som døsighet og svimmelhet. Rådfør deg alltid med legen din angående alkoholkonsum mens du tar dette legemidlet.

Ny anmeldelse

Nettsted
Leveranse
Pris / Opptreden
Anbefaling
CAPTCHA